mooi kindje. mooi kaartje.

Geboortekaarten

Jullie kleintje komt eraan en dat wil je de wereld laten weten op een bijzondere en passende manier.

Doxa bestaat om jullie hierbij te helpen. Hier worden geen fabriekskaarten gemaakt, maar kaarten die de unieke schoonheid van het bestaan vieren. Handgeschilderd; met jullie thema, kleuren en ideeën. Dit alles wordt met passie en voor een zachte prijs gedaan. Geniet ervan!

Hoe werkt het?

De stappen zijn eenvoudig:

  1. In een laagdrempelig gesprek laten jullie je wensen weten (online/telefonisch)
  2. Doxa bereidt een aantal conceptuele schetsen voor op basis van jullie wensen
  3. Jullie kiezen welk concept jullie het mooist vinden
  4. Doxa werkt het gekozen concept uit. Je kaart wordt handgeschilderd op groot formaat en daarna digitaal van tekst voorzien
  5. Het uiteindelijke ontwerp wordt aan jullie voorgelegd. Kleine wijzigingen kunnen nog gemaakt worden.
  6. Jullie kaart wordt gedrukt en bezorgd én jullie ontvangen de originele schildering. Een kunstwerk voor op de babykamer.

Papiersoorten en druktechnieken

Er wordt alleen op topkwaliteit papier gedrukt. Dit gebeurt middels Colorspace, specialist in het drukken van trouw- en geboortekaarten. Door deze samenwerking kan Doxa een volledig aanbod in papiersoorten en druktechnieken bieden. Kijk hier voor alle mogelijke soorten papier van Colorspace.

Verschillende afwerkingen zijn mogelijk. Zo is het mogelijk letters en andere delen van de kaart met gouden of zilveren foliedruk te laten drukken of delen van de kaart te laten lasersnijden. Bekijk de mogelijkheden hier.

kosten

De kosten van het laten ontwerpen van jullie kaart is afhankelijk van de complexiteit van de kaart die jullie voor ogen hebben. Een simpele kaart kan voor drie euro per stuk klaar zijn, terwijl een complexe kaart zes euro per stuk kan kosten. Ga uit van €4,50 per kaart bij een oplage van 75 stuks en je zit wel goed. Een grotere oplage zal iets goedkoper per kaart zijn en een kleinere oplage zal iets duurder uitvallen.
 
 

Hoe weet ik hoe complex onze kaart is?

Een simpele kaart bevat één bedrukte kant en heeft geen complexe elementen zoals gezichten, gedetailleerde natuur of gebouwen. Een complexe kaart heeft drie kanten, specifieke personen en een bepaald gebouw dat jullie geschilderd willen hebben, en mogelijk een foliedruk of uitsnede. De meeste voorbeeldkaarten op deze website zitten ongeveer halverwege deze complexiteit.

Wat kunnen we verwachten?

Alles wordt voor jullie geregeld wanneer jullie kaart gemaakt wordt door Doxa. Zo ontvangen jullie:

  • Jullie prachtige kaarten
  • Bijpassende lichtgewicht enveloppen
  • De handgeschilderde versie van de kaart op groot formaat (denk aan A4 á A3)

Dit zit allemaal in de prijs inbegrepen, inclusief de bezorging bij jullie thuis. Jullie hoeven ze enkel zelf te adresseren en versturen.

tijdsduur

Het maken van een unieke kaart kost tijd. Er wordt dagen lang aan gewerkt. Houd er daarom rekening mee dat  uiterlijk vier weken voordat de kaart verstuurd gaat worden jullie aanvraag ingediend wordt. Zo is er tijd genoeg voor concepten, proefdrukken, aanpassingen, drukken en versturen.