mooi kindje. mooi kaartje.

Geboortekaarten

Jullie kleintje komt eraan en dat wil je de wereld laten weten op een bijzondere en passende manier.

Doxa bestaat om jullie hierbij te helpen. Hier worden geen fabriekskaarten gemaakt, maar kaarten die de unieke schoonheid van het bestaan vieren. Handgeschilderd; met jullie thema, kleuren en ideeën. Dit alles wordt met passie en voor een zachte prijs gedaan. Geniet ervan!

Hoe werkt het?

De stappen zijn eenvoudig:

  1. In een laagdrempelig gesprek laten jullie je wensen weten (online/telefonisch)
  2. Doxa bereidt een aantal conceptuele schetsen voor op basis van jullie wensen
  3. Jullie kiezen welk concept jullie het mooist vinden
  4. Doxa werkt het gekozen concept uit. Je kaart wordt handgeschilderd op groot formaat en daarna digitaal van tekst voorzien
  5. Het uiteindelijke ontwerp wordt aan jullie voorgelegd. Kleine wijzigingen kunnen nog gemaakt worden.
  6. Jullie kaart wordt gedrukt en bezorgd én jullie ontvangen de originele schildering. Een kunstwerk voor op de babykamer.

Papiersoorten en druktechnieken

Er wordt alleen op topkwaliteit papier gedrukt. Dit gebeurt middels Colorspace, specialist in het drukken van trouw- en geboortekaarten. Door deze samenwerking kan Doxa een volledig aanbod in papiersoorten en druktechnieken bieden. Kijk hier voor alle mogelijke soorten papier van Colorspace.

Verschillende afwerkingen zijn mogelijk. Zo is het mogelijk letters en andere delen van de kaart met gouden of zilveren foliedruk te laten drukken of delen van de kaart te laten lasersnijden. Bekijk de mogelijkheden hier.

kosten

De kosten van de kaart zitten zowel in het ontwerpen van jullie kaart als in het drukken van de kaarten. Daarom betaal je een vast bedrag voor het ontwerp en een variabel bedrag voor het drukken.
Een typisch ontwerp (zoals deze op de website worden getoond) kost €280,- voor het ontwerp. De kosten voor het drukken is afhankelijk van de hoeveelheid kaarten die jullie nodig hebben. Ga uit van €120 á €180 euro voor 50 á 75 kaarten en enveloppen. Totaal kunnen jullie dus van zo’n €7,- per kaart uitgaan. Dat is meer dan de typische massa-geproduceerde kaart, maar dan heb je wel een helemaal eigen kaart én een kunstwerk aan de muur.

Wat kunnen jullie hiervoor verwachten?

Alles wordt voor jullie geregeld wanneer jullie kaart gemaakt wordt door Doxa. Zo ontvangen jullie:

  • Jullie prachtige kaarten
  • Bijpassende lichtgewicht enveloppen
  • De handgeschilderde versie van de kaart op groot formaat (denk aan A4 á A3). Let wel op dat de tekst hier niet op staat. Het is puur de afbeelding

De kaarten worden netjes bezorgd bij jullie thuis. Jullie hoeven ze enkel zelf te adresseren, een postzegel te plakken en te versturen.

tijdsduur

Het maken van een unieke kaart kost tijd. Er wordt dagen lang aan gewerkt. Houd er daarom rekening mee dat  uiterlijk vier weken voordat de kaart verstuurd gaat worden jullie aanvraag ingediend wordt. Zo is er tijd genoeg voor concepten, proefdrukken, aanpassingen, drukken en versturen.